Az Official Xbox Magazine áprilisi száma egy sor új részletet leplez le az ősszel megjelenő új Medal of Honor játékról, melyből a kampány- és multiplayer móddal kapcsolatban is megtudunk dolgokat.

A magazin szerint a játék alatt a Battlefield 3 fizikájáért is felelős Frostbite 2.0 motor ketyeg majd, így az előző részhez képest vizuális továbblépésre számíthatunk. Mint ahogy a 2010-es Medal of Honor, a Warfighter is a Tier 1 egység sorsát követi nyomon, Preacher, Voodoo, Mother és más prominens karakterek visszatérnek.

A játék történetében hangsúlyosabb szerepet kapnak a személyes szálak. Például, az egyik küldetés egy érzelmileg túlfűtött telefonbeszélgetésnek lehetünk fültanúi, melyben az egyik katona a munkájából adódott stressznek köszönhetően bomló félben lévő házasságát próbálja foltozgatni.

Az egyjátékos küldetésekben több választási lehetőséggel is szembesülünk majd, mint korábban. Például, egy ajtót háromféleképpen is bezúzhatunk majd: gránáttal, C4-gyel vagy pedig pusztán a lábunkkal, ezek mindegyike más-más következménnyel bír majd.

A játékot fejlesztő Danger Close nagy hangsúlyt helyez a hitelességre, de ez nem jelenti azt, hogy a Warfighter egy harci szimulátor lesz. Az életerő továbbra is újragenerálódik majd, és valószínű, hogy sok más FPS-sajátosság is visszaköszön majd, de az akció sokkal inkább hihető lesz, semmint egy Michael Bay film. Az egyik küldetésben a fülöp szigeteki Isabela városában kell helytállnod, melyet a tájfun árasztott el, egy másikban pedig egy lőtt sebből félig elvérzett társad kell kimenekítened a lövedékek kereszttüzéből.

A játék multiplayer módjáról, melyet az előző résszel ellentétben most házon belül fejlesztenek, annyi derült csupán ki, hogy brit, ausztrál, német és lengyel speciális egységeket ereszt majd egymásnak, annyit azonban elárultak, hogy lesz egy “hardcore” módja is.

A Medal of Honor: Warfighter kooperatív játékmóddal (is) érkezik majd, de nem valószínű, hogy a teljes kampány módot így lehetne majd végigjátszani.

A játék idén októberben jelenik meg, Xbox 360, PlayStation 3 és PC platformokra, március 6-án még több információ derül ki róla azon a speciális eseményen, melyet az Electronic Arts szervez a sajtó képviselőinek.