Miután a hét elején megjelent a Medal of Honor: Warfighter, az Electronic Arts eltávolította weboldaláról azt a korábbi információt, miszerint a játék kampány módja 10 óra hosszú. A valóság az, hogy jobb esetben gyakorlatilag csak a fele.

A játék megjelenése napján, azaz október 23-án a Medal of Honor: Warfighter FAQ még azt állította, hogy a kampány mód durván 10 órás. Szó szerint idézve:

Kérdés: Körülbelül milyen hosszú az egyjátékos kampány?

Válasz: Az egyjátékos kampány durván 10 órányi akciót tartalmaz, mely a Tier 1 operátorok különböző bevetéseiből készült a világ különböző pontjain, 12 küldetéssel, melyek a világ forró pontjain történtek meg.

A kérdést és a választ is később eltávolította a kiadó a weboldalról, azonban a Google cache-nek köszönhetően a nyoma még megvan. Azonban a biztonság kedvéért megmutatjuk a róla készült képlopatot is.

Akkor tehát milyen hosszú is a kampány mód?

Az EA az Eurogamer kérdésére a következőt válaszolta:

Belső tesztjeinkből ítélve, és a játékosok képességeitől függően az egyjátékos kampány 5-15 óra hosszú. A FAQ-ban megjelent 10 óra a kettő átlaga, mely a különböző képességű játékosokat reprezentálja.

A helyzet viszont az, hogy mindez nem igaz. A játékot magam teszteltem (itt olvashatod), s nem volt szükségem egészen hat órára normál fokozaton ahhoz, hogy a küldetéseket teljesítsem. Mindezt ráadásul úgy, hogy nem tartozom az FPS-betyárok körébe. S hogy mi a konklúzió? Annyi, hogy az Electronic Arts nem kellő körültekintő módon, s ezáltal tévesen informálta a leendő vásárlókat, akik annak reményében is elköteleződhettek a vétel mellett, hogy 10 órás kampány módot kapnak cserébe a pénzükért.

A játék a Metacritic-en jelenleg 49 ponton áll, ami még a 2010-es reboot teljesítményét is alulmúlta, az ugyanis 74 ponton áll. Mindez természetesen hatással lesz a játék eladásaira is, mellyel kapcsolatban már több elemző is módosította a várakozásait. Természetesen lefelé.

Te játszottál már a játékkal? Írd meg, hogy mi volt a véleményed róla!