Peter Molyneaux, a játékfejlesztési veterán, akinek többek között a Fable-sorozatot köszönhetjük egy, a CVG-nek adott interjújában azt mondta, hogy mindenki élvezze ki az indie-korszakot, mert már nem tart sokáig. 

Molyneaux az olyan játékok sikerét, mint a Gone Home, vagy a Papers, Please – mindkettő amúgy BAFTA-díjat kapott márciusban – a nyolcvanas évek “hálószoba programozó” korszakához hasonlította, mely a saját karrierjét is elindította. Molyneaux szerint az indie-korszakok ciklikusan követik egymást:

Élvezzétek ki, mert nem tart már sokáig.

Ne gondolja senki, hogy öt év múlva még mindannyian indie-ként dolgozunk majd, hisz minderre is a ciklikusság jellemző, mint a zeneiparban. Szerinte időnként a punk stílus dívik, majd később egészen más műfajok lesznek népszerűek. Molyneaux szerint elkerülhetetlen, hogy az indie-boom-nak hamarosan vége legyen.

Molyneaux úgy véli, hogy ezek a kis indie cégek hamarosan a pénz vonzásának engedve át fognak alakulni.

Így működik ez: sétálj végig bármelyik hotel lobby-ban a GDC ideje alatt, s vess egy pillantást az emberek névkitűzőjére. Ma reggelinél három befektetőt is láttam, akik indie-kkel beszélgettek. Azt mondják nekik, hogy “vidd a pénzem, be akarok fektetni a vállalatodba”!

Azonban amit ezek a kis cégek nem látnak, hogy mindez azt is jelenti, hogy hamarosan vezetői meetingekre kell járniuk, ahol azt mondják majd neki, hogy “nem, ezt nem csinálhatjátok, itt van egy másik, ezzel pénzt keresünk”!

Mint köztudott, Molyneaux még 2012-ben hagyta el a Microsoft saját stúdióját, a Lionehead-et, hogy indie karrierbe kezdjen (azt folytassa). Elmondása szerint, ha még mindig a Microsoftnak dolgozna, “azzal magamnak ártanék”.