A koronavírus nem szarozik: a Game Developers Conference (GDC) lefújását követően úgy tűnik, hogy az idei E3 is veszélybe került, és egyáltalán nem biztos, hogy a los angelesi expót meg fogják rendezni.

Kaliforniában veszélyhelyzetet hirdettek, miután egy helyi lakos meghalt azt követően, hogy a Grand Princess óceánjáró hajón megfertőződött. Azóta 12 megyében 50 új esetet fedeztek fel, és nagy erőkkel próbálják a helyi szervek feltérképezni azt a több száz másik embert, akik szintén a hajón utaztak.

Múlt héten az Entertainment Software Association még úgy nyilatkozott, hogy teljes erővel halad az E3 szervezése, és a GDC lefújása ellenére az expót júniusban megrendezik Los Angelesben. A napokban azonban friss közleményt adott ki a szervezet, amiben azt írják, hogy folyamatosan monitorozzák és értékelik a kialakult helyzetet, és továbbra is a cél a rendezvény biztonságos lebonyolítása. A kialakult helyzettől függően döntenek további intézkedésekről, folyamatosan kapcsolatban állnak a járványügyi hatóságokkal.

Mindez azt jelenti tehát, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a rendezvényt az eredeti tervek szerint le tudják bonyolítani, vélhetően mindez a következő hetekben dől majd el.