A Microsoft bejelentette, hogy mostantól valóban van értelme az achievementek gyűjtésének, ugyanis elindult a Reward System programja, melyhez azonban Xbox LIVE Gold előfizetés szükséges.

Alapvetően két fajta játékos van: akit teljesen hidegen hagynak az achievement-ek, illetve azok, akik mindenre képesek azért, hogy minél több pontot “szedjenek” ki a játékból. Utóbbiak mostantól jól járnak, ugyanis a Microsoft jutalmazza azokat, akik elegendő pontot gyűjtöttek össze, azaz, akik már jó sok játékot vásároltak meg.

Amennyiben 3,000-9,999 pontod van, akkor születésed hónapjában egy ajándékot kapsz a Microsoft-tól, azt nem árulták el, hogy mit. Ha 10,000-25,000 pont között, akkor az ajándék mellé még 1% jóváírást is kapsz az adott hónapban történt LIVE-os vásárlásaidból. S amennyiben olyan megszállott vagy, hogy 25,000-nél is több achievement ponttal rendelkezel, akkor az ajándék mellé 2% jóváírás jár.

Mindez nagyon jól hangzik, de ha belegondolunk, elég vékonyka. Egy átlag gamer egy év alatt körülbelül 6-8 ezer pontot tud összeszedni, ami 6-8 megvásárolt játékot jelent. Ahhoz, hogy valaki 25 ezer pontot elérjen, több százezer forintot kell kiadnia a játékokra, no és persze rengeteg időt is az életéből.

Ehhez képest az egy hónapon át tartó 1, illetve 2%-os jóváírás, illetve a vélhetően valamilyen bagatell avatar-ajándék, marginális.

A szolgáltatás magyar LIVE-hozzáféréssel egyelőre nem elérhető.