A Sony elhalasztotta a MotorStorm Apocalypse angliai megjelenését, a múlt heti japán földrengések következtben. Úgy látszik, a megjelenések elhalasztása állandósul a következő hetekben.

Az elmúlt két napban már jó néhány játékkal kapcsolatban jeleztük, hogy a múlt heti japán földrengés és tsunami következtében megjelenését elhalasztották. Most a MotorStorm-ra került sor, mely eredetileg ezen a pénteken jelent volna meg. Ma reggel a Sony Computer Entertainment Europe közleményében meg is indokolta döntését, miszerint, a múlt heti események és a játék között sajnálatos hasonlóságok vannak. Az adott helyzetre való tekintettel úgymond együttérzésből nem adják ki most a játékot.

A MotorStorm-ban, melyet az angliai Evolution stúdió készített, a játékosok egy San Francisco inspirálta városban furikáznak, melyre földrengés sulytott le.

A Sony-t a múlt heti földrengés súlyosan érintette. A Tohoko tartomány a Sony-nak mindig is fontos volt történelmi szempontból, számos gyára, és azok alkalmazottai illetve családjai szenvedtek tragédiát a földrengés következtében. Japánból számos helyről nem lehetett a PSN-re csatlakozni, a Sony azt javasolta, hogy mentse el mindenki az adatait, aki a leállásban érintett.