Nem hinném, hogy van még olyan PS4-tulajdonos, aki ne emlékezne arra, hogy a drágalátos Sony a konzol megjelenésének idejére, azaz 2013 (!) novemberére ígérte az ingyenes DriveClubot. Azóta is várjuk. 

Aligha nem a Sony az “új generáció” legelején húzta be magának a létező legnagyobb blamát, amit konzolgyártó elkövethet: a PlayStation 4 nyitócímének beígérte a DriveClub PS Plus-változatát, mely bár korlátozott tartalommal, de teljesen ingyen lett volna elérhető mindenkinek, aki kifizette az évi 60 dolláros tagsági díjat.

Nos, lassan azóta már a komplett generációból kiábrándultunk, de a játék még mindig sehol sincs, s olybá tűnik, hogy bottal üthetjük a nyomát. Tavaly a Sony ugyan piacra dobta a DriveClub fizetős verzióját, de a megjelenés után már problémák voltak a játékkal, a szerverek bemondták az unalmast, s a közösség hoppon maradt egy időre.

Azóta a technikai problémák megoldóttak, ezért bátorkodott egy rajongó a Twitteren megkérdezni, hogy mégis hol a viharban van már az ingyenes verzió? A fejlesztők a válaszukban továbbra is a szerverekre fogják, még mindig nem bírnák a terhelést, technikai problémákat okozna, ezért továbbra sem lehetséges, hogy a játék elérhető legyen.

Kérdezem én: HOGY A BÜDÖS FRANCBA lehet az, hogy egy MILLIÁRD DOLLÁROKAT kereső cégnek nem futja néhány száz új szerverre? Az elmúlt négy hónapban, bármelyik általános iskola rendszergazdája összerakta volna azt a hardverkörnyezetet – ha a pénz rendelkezésére áll -, ami ahhoz kellene, hogy a játékot még többen nyúzhassák egy időben.

Sony, Sony, nagyon sz@r úton haladsz, a pöffeszkedő magabiztosságodnak nagyon csúnya vége lesz egyszer.

Ha valaki verenyautós címre vágyik, jobban jár, ha vesz egy Xbox One-t.