Bár már jóval több mint egy éve jelent meg a Battlefield 3, az annyira népszerű, hogy a játékosok napi szinten több mint 1 terabyte információt generálnak a virtuális csatamezőkön.

Minderről Rajat Taneja, az EA technólógiai vezetője beszélt a VentureBeat-nek.  Az Electronic Arts minden egyes meccs minden egyes játékosára vonatkozóan több mint 50 telemetrikus adatot tárol. Minden negyedórában a játékosok 3,9 millió gránátot hajigálnak el, 648 ezer járművet semmisítenek meg, és 24 millió robbanást generálnak.

bf3

Azonban nem csak a Battlefield 3 az a játék, amit az Electronic Arts szigorúan figyel. A kiadó 275 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, s havonta 2 milliárd játékmenetet monitoroz, és naponta 50 TB adatot rögzít.

Az EA az összes információt tárolja, így az egyik legnagyobb kihívás számukra az, hogy tudnák csökkenteni az adattárolás költségeit. Taneja elárulta, hogy a vállalatnak hamarosan 2 milliárd játékost kell felügyelnie az összes platformot beleértve, mely közül “csupán” 200 millió a konzolos játékos.