Nem hogy egy fecske, de az Xbox 360 ötéves hardvere sem csinál nyarat, pláne igaz ez, a Battlefield 3-ra. Mostantól hivatalos, hogy konzolokon natív felbontásra lesz képes a játék.

Egy rakat videót láttunk már a DICE jóvoltából a Battlefield 3-ból, s meggyőződhettünk arról, hogy a Frostbite 2 motor szinte csodákra képes. Csak nem konzolon, ugyanis ezek a verziók “csak” natív felbontásra lesznek képesek. Mindezt Johan Andersson tweetelte világnak a DICE-tól. Annak érdekében, hogy a játék jobb teljesítményre legyen képes, 1280X704 pixeles felbontásban jelenik majd meg, ami 16 sornyi pixellel kevesebb, mint a HD szabvány által megkövetelt 1280X720-as felbontás.

Mindez azzal jár, hogy a képernyő alsó és felső részén lesz egy nagyon vékony fekete csík. Andersson szerint az így megnyert memóriakapacitást tudták a jobb teljesítmény érdekében csatasorba állítani. Lehet, hogy tényleg ideje lenne már a következő generációs konzolok megjelenésének, már ami a shootereket illeti, ugyanis a Black Ops már tavaly is csupán 1040X608-ban futott a Microsoft konzolján, míg PS3-on 960X544-ben.