Ahogy közeledik az idő, amint a stúdióknak el kell kezdeniük fejleszteni PlayStation 4-re, úgy van egyre inkább betojva a Naughty Dog az átállástól. Persze túlélik majd.

A stúdió társelnöke, Evan Wells szerint az új rendszerre történő átállás “kétélű fegyver”. Az Eurogamernek adott interjújában így fogalmaz: “Ahogy közeledik egy új technológia, minden nap egy újabb pofon, a fejlesztés lassú, és mentálisan teljesen más stratégiát igényel, hogy a nyomással megküzdj”. Wells ezt követően a PS2-PS3-as átállást idézi fel: “A Naughty Dog legsötétebb napjairól van szó, hetente léptek le tőlünk az emberek. Egyszerűen nem tudtak megbirkózni a feladattal”.

Christophe Balestra, a másik társelnök ugyanezen a véleményen van, s egyszerűen “rémisztőnek” aposztrofálja azt, amikor új rendszerre kell fejleszteni. “Követtünk el hibákat a PS2-PS3 átállás során, s ígérem, hogy nem követjük el őket többet”.

Múlt héten a stúdió bejelentette, hogy gyakorlatilag két részre osztotta az embereit: az egyik csapat a The Last of Us-on dolgozik, a másik, akik az Uncharted 3-on dolgoztak, egyelőre ismeretlen feladatot kaptak. Lehetséges, hogy már a PS4-es projekten dolgoznak a háttérben?