Az Electronic Arts bejelentette a nagy múlttal rendelkező Need for Speed franchise következő részét, a Need for Speed: The Run-t. A játék novemberben kerül az üzletekbe.

A sorozat visszatér gyökereihez, s ebben az epizódban az underground versenyzés kapja a főszerepet, hatalmas sebességgel száguldva San Francisco-tól New York utcáin keresztük egész Amerikában. A fejlesztést a Black Box végzi, aki 2002 és 2008 között gondozta a NFS franchise-t, többek között a szerintem két legsikeresebb címet, a NFS Underground-ot és a NFS Most Wanted-ot is ők készítették.

A stúdió két évet dolgozott (két éve dolgozik) a játékon, s az alatt a DICE Frostbite 2.0-s motorja fut majd, ugyanaz, ami a Battlefield 3 alatt is ketyeg. A játékból az első teasert lent nézheted meg. A fejlesztők a történetről annyit elárultak, hogy “hollywoodi mozi” stílusú lesz. Egy természetesen csinos, fiatal csajszi a zsaruk elől menekül, egy olyan világban, ahol nincsenek szabályok, sebességkorlát és szövetségesek.

A helyszínek változatosak lesznek, valós és kitalált környezetben folyik majd a versenyzés: zsúfolt városok, homokos, üres sivatagok vagy pedig jeges hegyi utak várnak majd a játékosra.

A Need for Speed. The Run Xbox 360, PS3, Wii és 3DS platformokra jelenik meg.