Nehéz, mondhatni kritikus évet hagyott maga mögött a THQ, a kiadó hónapok óta tartó financiális problémái bár enyhülni látszanak, még mindig nem oldódtak meg. Sok múlhat az elkövetkező egy évükön.

Sajnos a kiadó az egy évvel korábbi 136,1 millió dolláros veszteségét képes volt tovább növelni, s az üzleti évet 239,9 millió dolláros veszteséggel zárta. Igaz, hogy a bevételeit viszont növelni tudta, 830,3 millió dollárra.

Abban, hogy az év végi mérleg nem lett még feketébb, sokat nyomott a latba az utolsó negyedév, ezt várakozáson felül abszolválta a kiadó. Húzójátékuk az elmúlt évben a Saints Row: The Third volt, ebből 11 millió példányt szállítottak az üzletekbe, ami bár nem a ténylegesen eladott darabszámot jelöli, de következtetni lehet belőle, hogy mennyi is kelhetett el a játékból.

Nagy kérdés, hogy mi lesz azzal a több millió darab uDraw tablettel, ami gyakorlatilag a kiadót a csőd szélére sodorta. Ezzel kapcsolatban a THQ azt nyilatkozta, hogy pozitívan látják a jövőt, ugyanis ha a jelenlegi érdeklődés nem lanyhul, akkor a következő üzleti év végére megszabadulhatnak a készletektől.

A THQ ősszel egyetlen komoly címmel jelentkezik, ez pedig a Darksiders II, bízunk benne, hogy a hack’n’slash játék jó indítása lesz a következő üzleti évnek!