Az L.A. Noire a Rockstar Games sikercímeihez képest jóval gyengébben nyitott Amerikában, melynek oka a kereslet visszaesése. A Take-Two Interactive részvényei nyolc százalékot zuhantak a napokban.

Bár a kiadónak jobban megy a szekér, mint korábban, de bevételeinek jelentős részét még mindig a Rockstar sikercímeknek köszönheti, mint például a tavalyi Red Dead Redemption. A kiadó azt gondolta, hogy ezt a fejőstehén szerepet idén az L.A. Noire veszi át, de a számok ezt nem erősítik meg, ugyanis a játékból 600 ezer darabbal kevesebb fogyott, mint tavaly a Red Dead Redemption esetében (ez pedig 36 millió dolcsi bukta).

Azonban még így is az L. A. Noire az amerikai piac jelenlegi legsikeresebb játéka. Májusban csak 899 ezer példány talált gazdára belőle, a Red Dead Redemption másfél milliót produkált a nyitását követő azonos időszakban. Ha ehhez azt is hozzávesszük, hogy a játékszoftverek forgalma éves szinten 21 százalékot esett, akkor könnyű belátni, hogy ez nem az L.A. Noire kudarca, hanem inkább általános gazdasági tompultságot tükröz.

Természetesen a piac lereagálta ezt a hírt is, melynek következtében a Take-Two részvényeinek árfolyama 8 százalékos mínuszt produkált. Személyes véleményem szerint ez inkább a Duke Nukem Forever hatalmas buktájának köszönhető, semmint az L.A. Noire-nak.