Ki hitte volna, hogy a Microsoft minden apró részletre figyelt a múlt heti Xbox One leleplezés kapcsán, csak épp arra nem, hogy a legkézenfekvőbb domain nevet lefoglalja, az XboxOne.com-ot. Ugyanis ez nem a cég birtokában van.

A Fusible beszámolója szerint a Microsoft jogi úton próbálja meg érvényesíteni a National Arbitration Forum-on (a domain nevekkel kapcsolatos vitákat eldöntő testület az USA-ban) az XboxOne.com weboldal jogának sorsát. Jelenleg mind az XboxOne.com, illetve az XboxOne.net egy angol állampolgár tulajdonában van.

Minden olyan domain név, mely az Xbox One névvel kapcsolatos, s melyet a múlt heti leleplezés óta került regisztrálásra, a Microsoft célpontja. Az ún. cybersquatting, azaz, a védelem alatt álló márkaneveket tartalmazó domainnevek regisztrálása nyerészkedés céljából szövetségi bűntény az Egyesült Államokban.

A “tévedés” oka vélhetően az, hogy a Microsoft nem akarta az XboxOne.com domaint bejegyeztetni a konzol leleplezése előtt, nehogy annak neve idő előtt kiszivárogjon.