Egy búcsúzú generáció legendás tagjaként mindenki azt várta a PlayStation 3-tól, hogy az új generáció közeledtével a jelenlegi konzol árát csökkenteni fogja. Lehet, hogy ez logikus lépés lenne, a Sony még sem tervez ilyet, derült fény ma erre.

Sokan dörzsölték a tenyerüket az E3 után, amikor kiderült, hogy a PlayStation 4 viszonylag baráti, 399 eurós áron kerül forgalomba. Arra gondoltak, hogy a következő lépés az lesz, hogy a Sony csökkenti a PS3 árát. A Sony Computer Entertainment brit egységének ügyvezetője, Fergal Gara a GamesIndustry International-nek azt nyilatkozta, hogy jelenleg a vállalatnak nincsenek ilyen tervei.

A PlayStation 3 egy olyan rendszer, melynek nem olyan könnyű a költségeit csökkenteni. Folyamatosan mérlegeljük a lehetőségeinket, lehet, hogy lesz, lehet, hogy nem, nem tudok erre válaszolni.

Úgy tűnik tehát, hogy a Sony nem akar piacot szerezni egy árcsökkentéssel, még akkor sem, hogy egy ilyen lépéssel akár a jelenlegi generáció versenyét megnyerhetné a Microsofttal szemben.