Rémálmainkban se jöjjön elő 2011 tavasza, amikor a PlayStation Network több mint egy hónapig nem volt elérhető hackertámadás miatt. Az Egyesült Királyságban mindezért a Sony vaskos bírságot kapott, melyet végül úgy döntöttek, nem fellebbeznek meg.

A brit Információs Ombudsman Hivatala hanyagságért a Sony-nak egy vaskos, 250,000 fontos (kb. 90 millió forint) csekket állított ki, amiért az nagyban okolható a 2011-es PSN-leállásért, mondván, nem tett meg minden szükséges biztonsági intézkedést azért, hogy a felhasználó személyes adatai biztonságban legyenek.

A CVG-nek eljuttatott közleményben a Sony azt írja, hogy a fellebbezés visszavonása nem a bűnösségük elismerését jelenti, hanem azért döntöttek úgy, hogy visszavonják a keresetet, mert ha folytatnák azt, akkor kényes adatokat kéne felfedniük. S alapos mérlegelés után úgy döntöttek, hogy fontosabb számukra a személyes adatok megvédése annál, minthogy a keresetet továbbra is fenntartsák. Ezzel párhuzamosan azonban nem értenek egyet a bírságról szóló döntéssel.