A Capcomnak jobban megy, mint tavaly ilyenkor, mégsem lehet elégedett: a Resident Evil 6 a kiadó szerint is megbukott, a DmC Devil May Cry pedig nem fogy eléggé jól. A játékkal szemben támasztott eladási várakozásokat módosítani kell.

Annak ellenére, hogy a 2013-as pénzügyi év (december 31-én zárult) első kilenc hónapjában a kiadó 72,6 milliárd jelen árbevétel mellett 6,6 milliárd jen nyereséget könyvelhetett el, a japánok nem lehetnek elégedettek. A pénzügyi eredmény a nyereséget tekintve több, mint duplája az előző év hasonló időszakához képest (105%), s a digitális részleg is közel 40 százalékos növekedést könyvelt el.

A Resident Evil 6, melyre kis túlzással a kiadó az életét tenné fel bármikor, nem hozta a tőle elvárható teljesítményt, mindösszesen 1,1 millió példányban kelt el világszerte. Az idén megjelent DmC Devil May Cry szem hivatott jobb sorsra: a kiadó eddig egymillió példányt szállított le világszerte, s március végéig még pusztán 200 ezerrel növeli ezt a számot, az előzetes egymillióval szemben.

Dante rebootja tehát nem sikerült olyan jól, mint ahogy a kiadó várta, úgy néz ki, hogy annak ellenére, hogy a játék jó értékeléseket kapott, nem fogja felégetni a kasszákat, és szép csendben elfelejtjük azt.