A közelmúltban jelent meg a Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, melyet vegyesen fogadott a nemzetközi sajtó. Nem kis részben azért, mert a kétórás játék 10 ezer forintba kerül, ami enyhén szólva is vicces. Nem is fogy jól. 

A Media Create beszámolója szerint a Kojima-féle Ground Zeroes Japánban 221,729 példányban fogyott a megjelenés hetében. Viszonyításképp, a franchise első részéből is több fogyott az első héten, mint ebből, pedig az már nem mostanában jelent meg.  A sorozat kézikonzolos epizódja, a Peace Walker 445 ezer példányban kelt el egy hét alatt, s a Snake Eater-ből pedig 494 ezer ment el a megjelenés első hetében.

Jól látszik tehát, hogy a mostani epizód gyakorlatilag fele annyi példányban sem nagyon kel el, mint a jóval korábbi részek, így enyhén szólva sem nevezhető sikeresnek a Ground Zeroes fogadtatása. Jahh kérem, nem kellene hülyének nézni a játékosokat, hisz a pofátlanság csúcsa, hogy gyakorlatilag egy demóért kérnek el majdnem annyi pénzt, mint amennyit fizetünk 30-40 óra játékidőt vagy még többet biztosító remekművekért.