Nem csodálkoznék, hogy a még mindig PC-n játszók a következő hír olvastán elnyomnának egy cifra káromkodást, miszerint az Ubisoft bejelentette, hogy a hamarosan megjelenő Far Cry 3 játékuk multiplayer módja nem kap dedikált szervereket.

A PCGamesN számolt be a rossz hírről, miszerint a játék PC-s verziója bizony nem kapja meg a hőn áhított szervereket. Mindezt az Ubisoft hivatalos fórumán jelentették be ma:

Az online élményt nem támogatjuk meg dedikált szerverekkel. Természetesen nem áll célunkban kinyírni a PC-s közösséget, egyszerűen csak úgy döntöttünk, hogy másképp kívánjuk kezelni a multiplayer módot. Mérlegeltük a különböző eshetőségeket, hogy kiderüljön, mi a legjobb megoldás, s amit kitaláltunk, az nagyon is jól működik dedikált szerverek nélkül is.

A Far Cry 2-nek hasonló élményben volt része, annak a játéknak is nélkülöznie kellett a dedikált szervereket, volt is nagy felháborodás belőle. Amióta az Ubisoft a fenti közleményét posztolta, a rajongók megállás nélkül szitkozódnak és kérdéseket tesznek fel, melyekre a vállalat kénytelen volt válaszolni, megvédve az eredeti koncepciójukat.