A Resistance az első rész 2006-os megjelenése óta az Insomniac Games dédelgetett gyermeke, melyből három részt is készítettek. Egy friss interjú szerint viszont nem készítenek több folytatást.

Bár volt két kézikonzolos Resistance leágazás is, amit nem az Insomniac készített, az utóbbi öt évben a játék címe egybeforrt a stúdióval. Az Insomniac kreatív igazgatója, Marcus Smith egy a Gaming Unionnak adott interjújában beszélt a franchise további sorsáról. “Ted Price, Alex és Brian Hastings, a tulajdonosok, már régóta csinálják ezt, körülbelül 15 éve készítenek Sony exkluzív címeket, s szeretnének mást is csinálni.

Kész vagyunk a Resistance 3-mal, büszkék is vagyunk rá, s nem készülünk negyedik részre.” Smith dícsérte a kézikonzolos verziók kapcsán a Nihilistic-et és a Sony Bend-et, s kifejtette, hogy optimista a franchise jövőjét illetően. “Még egy csomó hely maradt a világban, ahová mehetünk, így simán el tudom képzelni, hogy a sorozat másik fejlesztő kezébe kerül át. A Sony biztos, hogy komoly csapat kezébe adná a feladatot, nem hiszem, hogy olyanokra testálná a feladatot, akik az egészet elb@sznák.

Nos, úgy tűnik, hogy egy fejezet ismét lezárult, de minden vég magában hordozza az új kezdetet, így senki ne búsuljon, ki tudja mit hoz a jövő!?