Az E3-on a Sony egészen biztos lerántja a leplet a PlayStation 4K-ról, addig csak a pletykák, meg a bennfentes információk maradtak. Ebből érkezett egy újabb csokor a Giant Bomb jóvoltából. 

Nem kell félni attól, hogy a japánok megosztják a játékostáborukat, és a jövőben exkluzív játékok készülnek majd a PlayStation 4K-hoz. Ezzel szemben kétfajta játék lesz kapható: az egyik csoport bármelyik konzolon elfut majd, egy másik csoport pedig jobban ki tudja használni majd az erősebb konzol adta lehetőségeket. A konzol fejlesztése állítólag NEO kódnéven fut, s a játékot készítő stúdióknak nem lesz arra lehetőségük, hogy a PSN-en megosszák a játékosokat két táborra.

Lássuk a legújabb információkat a hardverről. A konzolban lévő nyolc darab Jaguar-processzor órajele 2.1 GHz-re emelkedik a jelenlegi 1./-ról, a grafikus magban pedig kétszer annyi számítási egység (36) kap helyet, melynek órajele 911 MHz lesz. A memória sávszélessége is nőni fog, a 8GB GDDR5-ös memóriák 218 GB/s sebességre lesznek képesek a mostani 176 helyett.