Egy “el sem hiszem” hírt fogok most leírni, ugyanis kiderült, hogy a Nintendo új konzoljához, a Wii U-hoz nem lehet majd különálló kontrollert venni. S mi van, ha elromlik?

A hét eleji E3-as Nintendo prezentáció egyik furcsasága volt, hogy csak és kizárólag a Wii U kontrollert láthattuk, minden arról szólt, a konzolról meg óriási hallgatás. Ezért is meglepő, hogy ha többen szeretnének majd a Wii U-n játszani egyszerre, csak egy ember tud a saját kontrollerével, a többiek a Wiimote-tal lesznek kénytelenek beérni.

Az is kiderült, hogy a Wii U drágább lesz majd a Wii-nél, ezt az erősebb hardver és a speckó kontroller indokolja. Személy szerint, legalább 300 dollár körüli árat tippelek a konzolra, figyelembe véve, hogy a Wii indulásakor 250 dollárt kóstált.

A Nintendo azt ígéri, hogy a Wii U majdnem minden kiegészítővel kompatibilis lesz, de a Wiimote-ot csak úgy támogatja majd, ha a Motion Plus kiegészítőt is csatlakoztattuk hozzá. A konzolon azonban már nem lesz csatlakozó a GameCube kontrollereknek, a GC játékokat már csak Wii-n lehet játszani.