Bár tegnap este leleplezésre került az Xbox One, azt gondolom, nincs nagyon gémer, akinek a fejében ne cikázna számtalan kérdés a konzollal kapcsolatban. Most egyet meg tudunk válaszolni: a merevlemez nem lesz cserélhető.

Az Xbox One 500 GB-os merevlemezzel felvértezve érkezik, derült ki a tegnap esti bemutatóból. Az azonban nem hangzott el, ami mára kiderült, hogy a konzolban, az eddigiekkel ellentétben nem lehet merevlemezt cserélni, legalább is otthon nem. Ehhez szakszervizt kell igénybe venni.

Az olyan jellegű bővítés, hogy valaki nagyobb vincsesztert szeretne a konzolhoz, nem lesz lehetséges, azonban külső egységet lehet a konzolhoz csatlakoztatni. Kérdés, valójában mi lesz a funkciója a háttértárnak? Tegnap este ugyanis elhangzott, hogy szinte minden tartalom a felhőbe kerül, így vélhetően a merevlemez csak és kizárólag a játékok telepítésére szolgál, egyéb tartalom nem tárolható rajta.

Ezzel valósulhatna meg a “használt játékok elleni védelem”, hisz ha a mentés kötelezően a felhőbe kerül, a rendszer érzékeli, hogy azzal kapcsolatos mentése melyik fióknak van, így a második és az azt követő fiókok alatt a játékot nem lehet majd használni, csak úgy, ha azért külön fizetünk.