Pár héttel ezelőtt az EA Studios vezetője, Patrick Söderlund azt nyilatkozta, hogy az EA is fontolóra vette a korábbi játékok felújítását, és látnak fantáziát az új divatban. Most úgy néz ki, mégsem. 

Ezt akkor mindenki úgy értelmezte, mint egy burkolt Mass Effect Trilogy Remastered bejelentést, de most ki kell, hogy ábránduljunk. Peter Moore, az EA Sports vezetője, és a kiadó alelnöke azt nyilatkozta az IGN-nek, hogy a játékok felújítása nem más, mint a múltbatekintést, és ők inkább a jövőre koncentrálnak, így nem tervezik, hogy korábban kiadott játékaikat felújítva jelentessék meg.

Egészen konkrétan szóbahozta a Mass Effect-et, és elismerte, hogy könnyen lehetne ezzel sok pénzt keresni, mert tudnak róla, hogy rengeteg ember szeretné a trilógiát felújítva látni, de ez akkor sem fog megtörténni. Ennek oka pedig nem más, hogy a kiadó nem a múltban kíván élni, hanem előretekinteni, és erőforrásaikat erre koncenrálják.

A BioWare teljes erőbedobással a Mass Effect Andromédán dolgozik, így emberük se lenne, aki ezt a munkát megcsinálja, zárta rövidre határozottan Moore a témát.