A Grand Theft Auto V után talán senkit nem lep már meg, de nem készül sztori DLC a Red Dead Redemption 2-höz. Elkurvult a világ, és vele együtt a Rockstar Games is, a fejőstehén online szegmensre koncentrálnak.

Katie Pica, a Rockstar online produkciós munkatársa nyilatkozta a napokban, hogy 100%-ig az online módra koncentrálnak, és nem szerepel a tervek között, hogy offline kiegészítőt készítsenek a Red Dead Redemption 2-höz. Sok rajongót ez mélységesen kiábrándít, ugyanakkor a Rockstar azt ígéri, hogy minden olyan élményt belepakolnak az online módba, amit valaki egy offline bővítményben keres.

Ez természetesen csak süket duma, valahogy tálalni kell, hogy már a Rockstar is felült arra a vonatra, ami a játékosok végtelen anyagi lehúzását helyezi előtérbe a maradandó játékélményt és minőséget képviselő offline bővítményekkel szemben. Pedig nem a szaktudás hiányzik, elég csak a The Ballad of Gay Tony, a Lost and Damned, vagy az Undead Nightmare DLC-kre gondolni, amik önálló játékként is megállták a helyüket a saját idejükben.

Amíg lesznek olyan idióta barmok, akik az értéktelen online szemétért képesek fizetni – és ne felejtsük, hogy bőven vannak, elég ha a GTA V milliárd dolláros mikrotranzakciós bevételére gondolunk – addig ez így is marad.