A Forza Motorsport 4-ben nem lesznek gyári Porsche autók, jelentette be a fejlesztő Turn 10 Studios fejese, Dan Greenwall. Az EA nem enged a 48-ból.

A Forza Motorsport 3-ban több mint 35 Porsche modellt tartalmazott, a negyedik részben azonban egy sem lesz. Dan Greenwall elárulta, hogy az Electronic Arts rendelkezik a Porsche gépkocsik videojátékos licenceivel, s eddig is csak úgy tudták szerepeltetni a modelleket az előző részekben, hogy külön megállapodtak a kiadóval. Az EA azonban most erre nem hajlandó.

Az elmúlt 18 hónapban többször is felvették a kapcsolatot a kiadóval, sőt, befolyásos játékipari szakembereket kértek meg, hogy próbálják rábírni az EA-t a tárgyalásokra, nem sikerült. Greenwall egyúttal hozzátette, hogy a Turn 10 rendelkezik a Ferrari autók licencével, mégsem próbáltak meg soha egy fejlesztőt sem elzárni attól a lehetőségtől, hogy Ferrari autót szerepeltessenek a játékukban.

Persze a pökhendiségnek megint a játékosok látják a kárát, bár némi öröm az ürömben, hogy a Forza 4-ben szerepelnek majd a RUF járgányai, akik Prosche gépeket alakítanak, így legalább az a hamis illúzió meg lesz, hogy olyasmit vezethetünk, ami hasonlít egy Porsche-ra.

Szomorú vigasz ez, köszönjük szépen Electronic Arts …