Bár a 4k TV-k eladása masszívan emelkedik, a Microsoft nem számíthat arra, hogy az Xbox One X majd dominálja a konzolok piacát, derült ki egy friss elemzői jelentésből. Még mindig a PS4-nek áll a zászló. 

Már több mint egy éve, hogy a Sony és a Microsoft bejelentette, hogy 4k-képes konzolokat dob piacra a közeli jövőben. A PlayStation 4 Pro már kapható, az Xbox One X pedig az E3-on került leleplezésre. Az elemzők nem jósólnak szép eredményeket a Microsoft új konzoljának.

A DFC Intelligence jelentéséből derült ki, hogy 2021-ig a Microsoft körüllbelül 17 millió X-et adhat el világszerte. Bár a szám nominálisan nem kevés, ne feledjük, hogy a PlayStation 4 Pro csak az elmúlt egy évben 12 millió példányban kelt el.

Az elemzők szerint az Xbox One X egy drága konzol azoknak, akik nem akarnak csúcs PC-t üzemeltetni, mégis minőségi teljesítményt és látványvilágot várnak egy konzoltól. A kihívás abban rejlik, hogy ez a szegmens relatíve kicsi, nincs akkor bázisa, mint a korábbi konzoloknak. Mind a PlayStation 4, mind pedig a Nintendo Switch ellenben kiváló ár-érték arányt biztosít – áll az elemzők következtetésében.