A Mass Effect sorozat producere, Casey Hudson azt nyilatkozta, hogy a harmadik részben nem lesz lehetőség újabb románcokat szőni, csak a korábbiakat folytatni. Szomorúak vagyunk.

A Mass Effect 3-ban természetesen lesznek új karakterek, sőt, új csapattagok is, azonban ezek egyikével sem lehet románcra lépni. Erről Hudson beszélt a PC Gamer-nek. Azon túl, hogy a Mass Effect (2) a valaha készült egyik legjobb játék minden olyan kellékével, ami ehhez szükséges, sokan élvezték azt a lehetőséget, hogy bizonyos karakterekkel légyottokat lehet folytatni. Akár még azonos neműek között is, bár nekem a második részben női Shepard-del nem sikerült elcsábítanom az asszisztensnőmet.

Jó hír viszont, hogy az első és második részben szőtt szerelmi szálainkat tovább lehet bogozni, sőt, ha valaki a második részben nem volt hűséges az első részben felszedett partneréhez, partnereihez, ne higgye, hogy a harmadik részben ez következmények nélkül marad. Aki pedig arra számított, hogy majd a harmadik részben “találja meg az igazit”, az jobb, ha az egész játékot elölről kezdi, egy új Shepard-del.