Szinte napra pontosan két hónap múlva befejeződik Shepard parancsnok története. Minden döntés, jó vagy rossz, amit hoztunk, egy hatalmas, végső harcban csúcsosodik ki, s a Föld vagy elpusztul, vagy sikerül megmenteni.

Talán elmondhatjuk, hogy jelen generáció legmonumentálisabb trilógiája ér véget márciusban, éppen ezért Casey Hudson, a játék kreatív igazgatója beszélt az Official Xbox 360 Magazine hasábjain a sorozat jövőjéről.

“Ütős véget szeretnénk a trilógiának, ez most a legfontosabb. Ezt követően van néhány ötletünk, mit is csinálhatnánk majd a jövőben. De nem zavar minket, hogy ez meglehetősen nehéz lesz, hisz a harmadik rész szinte mindent rövidre zár. Természetesen szeretnénk még Mass Effect produktumot csinálni, és biztos vagyok abban is, hogy fogunk.”

Leegyszerűsítve a fentieket, senki ne várja azt, hogy nyitva hagyják a lehetőséget egy esetleges negyedik részre, ugyanis nem lenne nagyon már mivel megtölteni a játékot. Lehet, hogy látunk még valaha Mass Effect játékot, de az valami egészen más lesz, mint amit megszerettünk az utóbbi években.