Megszámlálhatatlan pletyka, beszámoló látott napvilágot a következő generációs Microsoft konzollal, a Durango, Xbox 720, NextBox vagy akárhogy is hívod, kapcsolatban, többek között egy olyan is, miszerint optikai meghajtó nélkül érkezik.

Erre azért még mi is felkaptuk a fejünket, hisz ez azt jelentené, hogy a next-gen Xbox-ba már nem tudnánk fizikai formában (lemezen) terjesztett játékot betenni, helyette valamilyen memóriakártya kerülne használatba. A Cowen & Company elemzője, Doug Creutz azt állítja, hogy mindez túl kockázatos húzás lenne a Microsoft részéről.

Úgy gondoljuk, hogy a pusztán digitális next-gen Xbox nem valószínű, figyelembe véve a Microsoft piaci részesedésére leselkedő kockázatot, illetve a használt játékok kinyírásában rejlőt. Azonban, biztosak vagyunk benne, hogy a Microsoft olcsóbb fizikai terjesztést lehetővé tévő megoldást keres, hogy a dobozos játékok árát lejjebb vihesse, ezzel is felgyorsítva az új konzol elterjedését, s ami a szoftver fejlesztők piacának emelkedését vonná maga után.

Emellett Creutz az új konzol megjelenését illetően is jóslásba bocsátkozott. Eszerint, az új generációs Xbox megjelenését 2013 őszére taksálja.

Neked tetszene egy pusztán digitális Xbox? Írd meg nekünk mit gondolsz erről a kommentek között!