A Nintendo közzétette éves üzleti jelentését (márciustól márciusig terjedő időszak), profitja 66%-kal esett, 3DS-ből mindeddig 3.61 millió darabot adott el világszerte.

A japán cég nettó árbevétele 946 millió dollárra esett vissza a márciusban zárult üzleti évben, s ez sorozatban a harmadik év, amikor a vállalatnak csökken a nyeresége. Ráadásul, ez az összeg jóval alatta van annak a 2.13 milliárd dollárnak, melyet a Nintendo az előző üzleti év zárásakor erre az üzleti évre becsült magának.

Ami a jövőt illeti, nettó 1.3 milliárd dolláros árbevételt tervez a következő üzleti évben, melyet a Nintendo 3DS igen intenzív marketingjével, s az olyan örökzöld szoftverek megjelentetésével tervez elérni, mint például a The Legend of Zelda: Skyward Sword. Üzleti jelentésében a Nintendo azt is kiemelte, hogy nem szenvedett közvetlen veszteséget a néhány héttel ezelőtt bekövetkezett tragikus japán földrengéssorozat következtében, azonban a jövőre nézve lehetnek indirekt hatásai a természeti katasztrófának, mint például az egyéni fogyasztói szokások megváltozása.

S a végén akkor a konzol eladási statisztika: 2010 március végéig a cég Nintendo DS-ből világszerte 146.4 milliót, 3DS-ből 3.61 milliót, és Wii-ből 86.01 millió darabot adott el. A cégi a júniusi E3-on tervezi bemutatni a játszható Wii utódkonzolt.