Jelenlegi tudásunk szerint a Grand Theft Auto V nem jelenik meg a következő generációs konzolokra, azonban ez nem azt jelenti, hogy a Rockstar a váltásra ne készülne gőzerővel. A helyzet az, hogy bizony már fejlesztik azt a motort, ami az új generációt hajtja majd meg.

A gémer közösség csak PlayStation 4 és Xbox 720 néven emlegeti a következő generációs konzolokat, s igen valószínűtlen, hogy így is fogják majd hívni a két masinát. Már a latinok is megmondták, hogy “A nevek gyűlöletesek!”, így abból a szempontból is mindez közömbös, hogy a Rockstar North csapat bizony már dolgozik az új engine-en.

Minderre egy álláshirdetésből lehet következtetni, melyet az edinburghi székhelyű stúdió tett közzé, s melyben olyan tapasztalt programozót keresnek, akinek játékok motorjának fejlesztése lesz a feladata, s melyről a cég azt állítja, hogy izgalmas lehetőség arra, hogy csúcsminőségű architektúrákat készítsen a leendő kolléga a konzolok jelenlegi, és következő generációjához.

Lehet, hogy mindebből már csak a GTA VI fog profitálni, vagy a Red Dead Redemption 2, egyiket sem bánnánk egy kicsit sem!