David Cage, a gamescom keretén belül kicsit bővebben beszélt az év végén megjelenő PS3-exkluzív játékáról, a Beyond: Two Souls-ban, s elárulta, hogy a játékban nem lesz Game Over felirat, még akkor sem, ha a főhős meghal.

Ha Jodie Holmes, a játék főhőse meghal, a történet akkor is folytatódik, árulta el Cage.

Mindig is úgy éreztem, hogy a “game over” felirat egy játékban sokkal inkább a fejlesztők kudarca, semmint a játékosé. Ez olyan, mintha egy mesterséges ciklust készítenél, mely azt mondja, hogy “Nem úgy játszottad a játékot ahogy én akartam, hogy játszd, ezért most megbüntetlek. Vissza fogsz jönni ide, s addig játszani, amíg nem azt csinálod, amit én akarok, hogy csinálj!”.

Cage hozzátette, hogy “ennek az ég világon semmi értelme” egy sztori vezérelt játékban. A Beyond-ban nagyon hasonló lesz a helyzet, mint a Quantic Dream korábbi játékában, a Heavy Rain-ben, ami számos alternatív irányt ajánlott fel még akkor is, ha a játékos kudarcot vallott, vagy épp meghalt.

Amikor Cage-től megkérdezték, hogy mi fog történni, ha Jodie meghal a játékban, Cage azt felelte, hogy az a játék a halálról szól, így elképzelhetjük, hogy a halál fontos szerepet játszik mindebben. A játék legnagyobb rejtélye az, hogy felfedezzük, hogy mi is van a halálon túl. És ez nem a fekete képernyő.

A Beyond: Two Souls október 11-én jelenik meg, kizárólag PlayStation 3-ra.