Bár mostanában Alan meglehetősen jelen van az életünkben, a PC-s verzió jövő héten debütál, s a digitális spin-off, az Alan Wake’s American Nightmare pedig márciusban, a kérdés, mi lesz azután, ha mindkettő lecseng. Jöhet a folytatás.

Az első Alan Wake elkészítése éveket vett igénybe, s multiplatform címből Xbox 360 exkluzív lett, s túlzás lenne azt állítani, hogy felégette a toplistákat. Ettől függetlenül valahogy mégsem felejtette el senki a játékot, s nem véletlen, hogy az American Nightmare hamarosan megjelenik.

De mi lesz vajon ezután? Az Alan Wake örökre eltűnik a szemünk előtt, vagy számíthatunk újabb installációra? Erről beszélt a Remedy vezérigazgatója, Matias Myllyrinne a Joystiq-nak.”Remélhetőleg lesz még egy vagy két meglepetésünk. Nem tudom. Én híve vagyok a digitális terjesztésnek, meglátjuk, mi lesz belőle. “

Vajon hány példányban kell a PC-s verziónak elfogynia, hogy elkészülhessen az Alan Wake 2? “Nem tudom. Nem tudom, hogy egyáltalán ez határozná-e meg a folytatást. Ha nagyot szól, az nyilván egy jel, de szinte biztos vagyok benne, hogy szépen fog teljesíteni. Bizonyára folytatni fogjuk a szériát. Most azonban a PC-s verzió megjelenésére koncentrálunk, s utána az American Nightmare következik. Még túl korai arról beszélni, hogy mi lesz a következő lépésünk, de nyilvánvalóan mozgásba lendülünk.”