Az Electronic Arts belátta, hogy nem szerencsés módját választotta a Mass Effect 3 promóciójának a napokban azáltal, hogy ingyen Battlefield 3-at ígért a játékot előrendelőknek, ezzel felturbózva Shepard kalandjainak eladásait. Az akciónak vége.

Tiszavirág életű, mondhatnánk arra az akcióra, melynek ma az Electronic Arts azonnali hatállyal véget vetett, ugyanis masszív kritikákat kapott a sajtótól, miszerint ez az akció azt sugallja, hogy a kiadó nem bízik a Mass Effect 3 sikerében. A promóció eredetileg a Mass Effect 3 megjelenéséig tartott volna. Íme az ezzel kapcsolatos sajtóközlemény:

A Mass Effect 3 promóciónak, melyben ingyen Battlefield 3 járt az előrendelések mellé, azonnali hatállyal vége. Mindenki, aki előrendelte a játékot az akció keretében, március 8-ig megkapja azt a kódot, amivel le tudja tölteni a Battlefield 3 egy példányát. Mostantól kezdve azoknak, akik Origin-en előrendelik a játékot, az M55 Argus Assault Rifle és Origin Exclusive AT12 Raider Shotgun fegyverek járnak ajándékba.