Néhány új részlet látott napvilágot arról, hogy mire is számíthatnak a játékosok a Ninja Gaiden 3-mal kapcsolatban. Lesz multi, és még több vér.

A Gamesthirst közölte a hírt, hogy Yosuke Hayashi, a Team Ninja főnöke az Official Playstation Magazine-nak adott nyilatkozatában azt ígérte, hogy a játék még inkább alászáll a főhős, Ryu Hyabusa kétségtelenül megbomlott elméjébe.

„Ryu-t egy gonosz japán hősként szeretnénk ábrázolni”- magyarázta. „Nem lesz másik játszható karakter, sokkal inkább Ryu életére, életvitelére, gondolataira és érzelmeire koncentrálunk. Az erőszakosságot szeretnénk hangsúlyozni, s érzékeltetni a játékosokkal, hogy milyen is valójában embert ölni, vagy kibelezni valakit. Számunkra nagyon fontos, hogy az emberek rájöjjenek, hogy az erőszak nem feltétlenül vérontásból és belezésből áll.”

Az interjú további részében Hayashi egy „komplex multiplayer mód”-ot ígért, egyúttal azt is, hogy a játék ugyan nem lesz könnyebb, de az egész Ninja Gaiden III-at izgalmasabbá szeretnék tenni még több ember számára.