A Nintendo is szeretné kivenni a maga részét az online szolgáltatásokból, így bejelentették, hogy saját rendszerük, a Nintendo Network hamarosan debütál, így állítva konkurenciát az Xbox Live-nak és a PlayStation Network-nek.

A Nintendo Network a Mario Kart 7-tel karöltve mutatkozik be, s a szolgáltatás a jelenlegi Nintendo Network WiFi Connection-t váltaná le. A cég vezérigazgatója, Satoru Iwata azt nyilatkozta, hogy a Nintendto Network teljes értékű tartalmakat kínál majd a felhasználóknak, különböző szolgáltatásokkal, amik között várhatóan már harmadik féltől származó tartalmak is megjelenhetnek, bár ezt Iwata nem jelentette ki explicite.

Jó néhány évvel vannak csak lemaradva, hisz a Nintendo Network végre valahára elhozza a DLC-ket is, melyeken a másik két rivális platform az elmúlt években már dollár százmilliókat keresett. Ez cseppet sem zavarja a Nintendot, az ő rendszerükben is lesz lehetőség digitális tartalom vásárlására.

Ehhez online fizetési rendszert, mint például a MasterCard Pay Pass-t lehet majd igénybe venni, ehhez azonban a Near Field Communication telepítése válik szükségessé a Wii U-ra. Ezen egyébként személyes fiókokat vezetnek be, természetesen kompatibilis lesz a Nintendo Network-kel.

Úgy tűnik tehát, hogy a Nintendo a tavalyi veszteséges év után most nagyon belehúz, amit jól is tesz, ugyanis ha most nem sikerül kicsit a két másik rivális mögé felzárkóznia, akkor nagyon könnyen lehet, hogy a neves japán vállalat eltűnik a videojátékok piacáról.