A Rockstar Games bejelentette, hogy pontosan mikor küldi az üzletek polcaira a Grand Theft Auto V nextgen változatát, azaz, PS4 és Xbox One platformokra mikor jelenik meg a játék. Jön a PC-s változat is, igaz kicsit később. 

Kecskemét, és az ország többi pontja figyelem! November 18-át kéretik bekarikázni a naptárakban, a PS4 és az Xbox One verzió ekkor érkezik. A PC-sek kicsit később örülhetnek, ők először 2015. január 27.én játszatnak a tavalyi év legnagyobb árbevételt elért játékával.

Aki arra számít azonban, hogy a nextgen változat csupán egy valamire való HD csomagot kap, és kész, az téved: a játék ugyanis tartalmi fronton is megújul. Új járművek, küldetések és fegyverek lesznek a nextgen változatban, illetve 100 új zeneszám is helyt kap a kiadásban. Továbbfejlesztett időjárás-effektekkel találkozhatunk majd, és valósághűbb sérülésekkel a járműveken, ezt a modellt is továbbfejlesztették.

Az új változatot megvásárlók 1 millió dollár ingame pénzt kapnak, melyet mind a sztorimódban, mind pedig az online szegmensben használhatnak.