A CD Projekt Red bejelentette, hogy ismét csúszni fog a Cyberpunk 2077. A játék két hónappal később jelenik meg, mint a szeptemberre kitűzött időpont.

A lengyel stúdió társalapítója, Marcin Iwiński, valamint annak vezetője, Adam Badowski közös közleményben tudatták tegnap a világgal, hogy ismét elhalasztják a Cyberpunk 2077 megjelenését. Idén ez már a második csúszás: az eredetileg áprilisra tervezett kiadásból lett szeptember, ezúttal pedig november 19-re került a céldátum.

Akik ismerik, hogy hogyan készítjük játékainkat tudják, hogy addig nem adunk ki játékot, amíg az nincs kész. (…) Egyúttal azzal is tisztában vagyunk, hogy ilyen döntést meghozni a bizalmatokba kerülhet, és a bizalmat további időre váltani az egyik legnehezebb döntés, amit fejlesztő hozhat. Ennek ellenére azt gondoljuk, hogy a játék szempontjából most ez a helyes döntést, és elnézést kérünk, hogy még több ideig kell várnotok.

A közlemény további részében az okokat is feltárják a lengyelek. Hatalmas, komplex játékról van szó, amiben minden mindennel összefügg, és bár a játék tartalmilag készen van, további időre van szükség a bugok pucolásához, a finomhangoláshoz és optimalizáláshoz.

A Cyberpunk 2077 november 19-én jelenik meg.