A játékipar újabb prominens képviselője húzza a vészharangot a konzoljátékok jövője felett: az Nvidia GeForce Grid Cloud Gaming részlegének vezetője, Phil Eislera szerint az utolsó generáció érkezik az asztali konzolokból.

Interjújában elmondta, hogy tekintettel a sávszélesség növekedésére, illetve arra, hogy egyre olcsóbban lehet szervereket fenntartani, a Cloud Gaming szolgáltásnak áll a jövő, mivel ezek ráadásul folyamatosan fejlődnek. Egyelőre egyetlen technikai problémát illetően kell még a szolgáltatásnak fejlődnie, ez pedig a látencia, azaz, az az idő, amíg az adatfolyam a felhőből a felhasználó televíziójára érkezik.

A hagyományos konzolokon ez az idő meglehetősen rövid, 150-200 ms, ezt a szintet kell elérnie a felhő alapú szolgáltatásnak is. A szolgáltatás korlátairól, miszerint a valóban széles sávú internet penetráció, illetve a hálózatok ingadozó minősége gátolja az ilyen szolgáltatások elterjedését, Phil természetesen nem beszélt.

Megbocsájtjuk mindezt neki, érthető, hisz a lóhúst áruló kereskedő is azt állítja, hogy a sertés- és marhahús egészségtelen.

Szerinted is befellegzett a hagyományos konzoljátékoknak?