Ezúttal nem valami játékos petícióról számolunk be, hanem fordítva, a BioWare társalapítója nyílt levélben szólította meg a Mass Effect 3 rajongókat, melyben arról számol be, hogy a cég új Mass Effect 3 tartalmon dolgozik lázasan.

Dr. Ray Muzyka nyílt levélben számolt be arról, hogy a Mass Effect 3 csapata olyan tartalmakon fáradozik, melyek “megválaszolják a kérdéseket”. Ez lehet egy alternatív befejezés is, de lehet, hogy csak egy kiegészítő DLC-ről van szó.

Rendkívül büszke vagyok a Mass Effect 3 team-re, úgy gondolom, hogy a Mass Effect 3 az eddig készült legjobb munkánk. Épp ezért rendkívül fájdalmas olyan visszajelzéseket kapni a rajongóinktól, hogy a játék befejezése várakozásaiknak nem felelt meg. Első reakciónk az volt, hogy a játék magas tesztpontszámaira hivatkoztunk, azonban a rajongóink iránti tiszteletből ezeket a visszajelzéseket és kritikákat el kell fogadnunk.

A Mass Effect 3 befejezése által keltett heves indulatok nagyon megleptek minket. Ez a dolog mélyen érint minket, és idővel választ is adunk rá. Jelenleg ezen dolgozunk keményen.

 

Önmagában már az jó hír, hogy a BioWare első embere szólalt meg egy ügyben, illetve a fenti szavai is reményt adnak azoknak, akik nem tudják megemészteni a játék végét. Természetesen nyugtával dicsérjük a napot, azon sem lepődnék meg, ha nem az alternatív befejezés készülne.

(Kizárólag személyes véleményem az, hogy hiba lenne a BioWare részéről, ha a rajongók nyomására megváltoztatná a játék végét. )