A Bungie egy nyílt levélben vett érzékeny búcsút a Halo franchise-tól, és szólt rajongóihoz, akik az elmúlt 20 évben hűségesen kitartottak a cím mellett. Új korszak kezdődik.

A Bungie.net-et jelent meg a nyílt levél, mely helyenként egész érzelmesre sikeredett. A Bungie ebben közli a rajongókkal, hogy mostantól a Halo franchise-t már a Microsoft egy saját stúdiója, a 343 Industries gondoz tovább, s a jövőben ők teljesen máson dolgoznak majd. A Bungie közösségi menedzsere, Erick Osborne köszönte meg a rajongóknak mindazt, amit az elmúlt 20 évben kaptak tőlük, s emelkedett szavak közepette “adta át” a projektet jövőbeli gazdájának.

Ami a Bungie következő projektjét illeti, Osborne utalásokat tett rá. “Teljes átalakuláson megyünk át. Hamarosan új arcot ölt a Bungie.net, s valamikor a jövőben útjára indítja következő univerzumát (..). Ha maradni akartok, itt mindig ottonra leltek nálunk, azonban a következő projektünk rendületlen figyelmet kíván. Ezzel tartozunk magunknak, hogy valami olyasmit hozzunk létre, mint korábban soha. Nektek is tartozunk ezzel” – zárta levelét Osborne.