A Microsoft októbertől külön is elérhetővé teszi az eredetileg Xbox One mellé csomagolt, később elhagyott Kinectet, azonban az árképzéssel van egy kis baj, ugyanis többe kerül majd, mint amikor a konzol mellé volt csomagolva. 

Az Xbox One megjelenésekor 499 dolláros áron lehetett a konzolt megvásárolni, s a nagy rivális PlayStation 4 pont 100 dollárral került kevesebbe. Szerzett is hatalmas előnyt az elmúlt közel egy évben: míg előbbiből maximum 5-6 millió fogyhatott, a Sony konzolja már hivatalosan is túl van a 10 millió eladott példányon.

Erre időközben a Microsoft is ráébredt, és néhány héttel ezelőtt piacra dobta a Kinect nélküli Xbox One-t, meg is ugrottak a konzol eladásai, hisz az immáron 100 dollárral olcsóbb Xbox One felvehette a versenyt a pontosan ugyanennyibe kerülő PS4-gyel. Már ekkor megígérte a redmondi óriás, hogy a Kinect külön is kapható lesz hamarosan.

Ez a pillanat októberben jön el, amikor is meg lehet külön vásárolni a mozgásérzékelős szenzort, igaz, ezúttal 150 dollárt kell leszurkolni érte, 50%-kal többet, mint amikor az Xbox One mellé csomagolva “került”. Némi gyógyír, hogy mellé jár a Dance Central: Spotlight, ami egyébként 10 dollárba kerül, tehát még így is 40 dollárral a Microsoft “nem tud elszámolni”.