Valamiért igazán jó gengszteres játékokból hiánycikk van a piacon évek óta, ezen próbál most változtatni a Kalypso Media (ők követték el például a Tropico-sorozatot), ugyanis bejelentették legújabb maffiás játékukat.

Az időpont az 1920-as évek, helyszín Atlantic City, melyet a fejlesztők korhűen modelleztek le, s egy teljesen kezdő, mondhatni pitiáner bűnözőből kell a város urává előrelépnie a játékosnak. Ha valaki máris a Mafia sorozatra hajazó lövöldét vizionál, az sajnos csalódni fog, ugyanis az Omerta: City of Gangsters teljesen más műfajt és játékstílust képvisel.

Gyakorlatilag egy turn-based, azaz, körökre osztott játékról van szó, melyben területeket kell elfoglalni egymástól, s gondoskodni arról, hogy a saját kartelled tonnaszám termelje a zöldhasúakat. A játékban tizenöt játszható karakter lesz, mindegyiknek más és más játékstílusa van, természetesen a karakterek fejleszthetők.A játék műfaja valahol a stratégiai és RPG mezsgyéjén lőhető be, annak kellemes és hangulatos ötvözete lesz.