Még január végén írtunk arról, hogy online mentési lehetőséget kaphat a PlayStation 3. Nos, a dolog igaznak bizonyult, mostantól a PSN-en lehet menteni játékállásainkat.

A szolgáltatást csak a PlayStation Plus előfizetők vehetik igénybe, ami bár kényelmi szolgáltatásnak, már-már apróságnak tűnhet, azonban a jövőben a szerep felértékelődhet például a PS3 és az NGP összekötésében.

A Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy mától tölthető le a 3.3.60-as firmware, ami egyebek mellett az online mentési lehetőséget is biztosítja az előfizetők számára. Ha letöltöd a frissítést, a konzol XMB menüjében kell bekapcsolni az online mentés opciót, bár ha egyszer ezt beállítottuk, 24 óránként maximum csak egyszer állíthatjuk vissza. A Sony azt állítja, hogy szinte az összes eddig megjelent játék támogatja ezt a lehetőséget, de a jövőben megjelenők mindegyike fogja.

A legnagyobb jelentőssége azonban az új funkciónak a PS3 és az NGP keresztplatformmá válásának lehetősége, hiszen az NGP meglehetősen erős lesz, és pofon egyszerűen lehet majd átültetni rá a PS3-AS játékokat.