Egy percig sem volt kérdéses, hogy a jövő tavasszal az Electornic Arts kiadásában megjelenő Mass Effect 3 multiplayer módjához online pass kell majd. Most már biztos.

Úgy tűnik, a héten minden napra jut Mass Effect 3 multiplayer hír, de gondolom nem bánjátok ezt azok után, hogy hónapokon keresztül csak pletykáltak róla, az EA és a BioWare meg következetesen hallgatott vagy tagadott. Sajnos azonban ez a játék sem lesz kivétel az alól, ami számos játékosnál kiveri a biztosítékot az utóbbi hónapokban: a multiplayer módhoz szükség lesz a játékkal együtt csomagolt egyedi kód megadására. Használtan vett példányoknál pedig ilyen nincs, azt külön kell megvásárolni, ha valaki kooperatív mókát akar.

A Galaxy at War névre hallgató multiplayer módot ezzel az egyedi kóddal lehet aktiválni, miután megvásároltad a játékot, s érdekesség, hogy ez a játékmód gyakorlatilag a kampányban is használható lesz. Emellé az iOS eszközök, és a Facebook is megkapja a maga Mass Effect alkalmazását. A Galaxy at War a BioWare közösségi rendszeréhez, a BioWare Social Network-höz is kapcsolódik majd.

Egészen friss hír az is, hogy a kooperatív módban hat karakterosztály és hat faj (Ember, Krogan, Asari, Drell, Salarian és Turian) lesz választható.