Talán senkit nem ér váratlanul a DICE producerének, Patrick Bachnak a bejelentése, miszerint a Battlefield 3 “vélhetően” használni fogja az EA online pass programját.

Az Electronic Arts az E3-on jelentette be Online Pass programját, miszerint, a multiplayer módot használni kívánó játékosoknak egy kódra van szükségük, mely csupán egyszer használható. Ha valaki használtan veszi meg a játékot, nem fog tudni multizni, csak némi (kb. 10 dollár) díj ellenében. Bach a GamerZines-nek adott interjújában védte meg az új rendszert.

Az egész ötlet azon nyugszik, hogy fizetünk a szerverekért, s ha valaki regisztrál, a háttérben egy csomó dolog zajlik, amit meg kell oldanunk” – mondta. “Inkább azt szeretnénk, ha új játékot vásárolnál, mert ha használtat veszel, az nekünk csupán költség, egy fillér bevételt nem kapunk a használt játékok után, de fenn kell tartani nekik a szerverhelyet, s minden egyebet, Azt szeretnénk, ha a játékosok legalább fizetnének valamit ezért, mert mi fizetünk. Valójában az új játékosok veszteséget termeltek nekünk.

Az elmúlt évben az Electronic Arts sok játéka tekintetében elindította a 10 dolláros programot, főleg az EA Sports játékok tekintetében, de a Medal of Honor, a Battlefield: Bad Company 2, az NFS franchise sem maradt ki. Ha újonnan veszed a játékot, természetesen nincs más dolgod, csak beütni a dobozban található kódot.