A poszt-apokaliptikus The Last of Us online komponenssel is rendelkezik majd, jelentette be a játékot fejlesztő Naughty Dog. Egyelőre ugyan nehéz elképzelni, hogy ez miben nyilvánul majd meg, s részleteket sem közölt a csapat.

“Lesz valamilyen online komponens” – nyilatkozta a játék igazgatója, Bruce Straley a Game Informernek. “Dolgozunk egy pár ötleten, de még nem tettük le a voksunkat egyik mellett sem. Viszont azt határozottan tudjuk, hogy fantasztikus lesz” -tette hozzá Straley.  A nyilatkozatban a játék történetéről is fellibbentette kicsit a fátylat.

A történet 20 évvel kezdődik azután, hogy egy titokzatos gombafaj az emberesig között ezrével szedi áldozatait. A főhős Joel, aki egy haldokló barátjának megígéri, hogy egy Ellie nevezetű lányt kiment egy karantén alá vett területről, ahol mindenkit megölnek, akin jelentkeznek a gombafertőzés tünetei.

Azt is megtudtuk a Naughty Dog-tól, hogy bár egy teljesen új játékról van szó, a történet annak végén lezárul teljes mértékben, s kerek egészt fog alkotni.