A New York Times úgy értesült, miszerint a spanyol rendőrség három embert tartóztatott le, akiknek vélhetően közük van a PlayStation Network ellen áprilisi támadáshoz.

Oldalunkon részletesen olvashattatok a PSN leállás körüli cirkuszról (aki esetleg lemaradt volna, a cikk alatti “PSN leállás” címkére klikkelve minden hírt elolvashat), így azt nem kell különösebben felvezetni. A spanyol rendőrség szerint a letartóztatott három embernek ez volt az első ilyen balhéja, és az Anonymus csoport helyi vezetpiként tartják őket számon.

A támadással mindvégig azt az Anonymus csoportot gyanúsították, akik a Sony ellen nyilvánosan is több alkalommal intéztek kirohanást, s a gyanú még mindig nem igazolódott be. A harmincas éveikben járó letartóztatott férfiak Barcelonában, Valenciában és Almeirában élnek, s a gyanú megalapozott, hogy közük volt az áprilisi támadáshoz. A hackerek világszerte már több kormányzati oldalt is feltörtek. Vádemelés még nem történt az ügyben, de ha bűnösnek találják őket, akkor akár háromévnyi börtön is lehet a “jutalmuk” a 171 millió dollárnyi kárt okozott akciójukért.