Ha te is belefutottál abba a hibába, hogy nem tudtad Shepard parancsnokot megfelelően importálni a Mass Effect 2-ből a harmadik részbe, ennek a hírnek jobban fogsz örülni, mint mostanában bármi másnak. Végre a saját karaktereddel játszhatsz!

Ha órákon át szenvedtél azzal, hogy kézzel próbáld kedvenc Shepard-ödet rekonstruálni, s a végén csalódottan konstatáltad, hogy még mindig nem az igazi, van remény! Chris Priestly, a BioWare közösségi menedzsere jelentette be, hogy a karakter, pontosabban az arc importálási problémát a következő Mass Effect 3 patchben megoldják. Sajnos, azt elfelejtette mondani, hogy mikorra is várható ez a frissítés, mert még át kell hogy menjen a certifikációs eljáráson az Electronic Arts-nál, a Sonynál és a Microsoftnál is.

A hiba azoknál a játékosoknál jelentkezett, akik a Mass Effect első részéből importálták a karakterüket a másodikba, majd onnan szerették volna a harmadik részbe is. Mivel addig már adott esetben több száz  órát is eltöltöttek Shepard-del, érzelmileg kötődtek és ragaszkodtak hozzá, így hatalmas felháborodást váltott ki a BioWare fórumán az, amikor kiderült, hogy nem tudnak ugyanazzal a karakterrel nekivágni a harmadik résznek.